Jack Bottleneck en Johan Keus

  • 8 oktober 2016
    20:00 - 22:00

Rauw, authentiek en muzikaal; een eigenzinnige mix van country, blues en Americana. Met een veelzijdig repertoire slaagt het duo er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Keus en Bottleneck zetten je in een krakende leunstoel op een Texaanse veranda, laten je meerijden in een versleten koets door de woestijn en  smachten naar bier en whiskey. “Bluesy” noemen Keus en Bottleneck hun muziek. Een belevenis die de liefhebber niet mag missen.

Jack Bottleneck, zanger en veelzijdig muzikant beheerst zijn geheel eigen muziekstijl op gitaar en slide-gitaar (bottleneck), mandoline, banjo, en mondharmonica. Zijn bluesharpsolo’s zijn vermaard. Voor hij zijn muzikale muziekkameraad Johan Keus ontmoette trad hij, naast solo, op met verschillende bands. In het BluesMagazine werd de CD “Lost and Found” (2015) van Keus en Bottleneck lovend ontvangen.

Johan Keus, multi-instrumentalist pur sang, is een begrip op de Friese podia. Als gitarist en percussionist werkt en werkte hij samen  met tal van bekende muzikanten. Met Ernst Langhout, met wie hij al 23 jaar een duo vormt, maakte hij o.a. de prachtige CD  “Dylan Yn It Frysk”. De schitterend in het Fries vertaalde teksten zijn van de hand van dichter/schrijver Harmen Wind.

Zie ook:
www.johankeus.nl
www.jackbottleneck.com