Bob van der Ent (viool) met René Rakier (piano)

  •  26 december 2017
     11:30 - 13:00

De jonge en veelzijdige Bob van der Ent is een van de meest vooraanstaande onder de Nederlandse violisten van dit moment. De pers schrijft over hem ‘ ……een zeer begenadigd en virtuoos violist met een prachtige ruime en ronde toon ‘.

Als solist betrad hij reeds op 10 jarige leeftijd het podium met het Nederlands Jeugd Strijkorkest, waarna in 2005 zijn grote debuut in de grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam volgde. Een kennismaking met deze prijswinnaar van het prestigieuze Oskar Back Vioolconcours die indruk maakte. Met de prachtige toon, rond en ruim en de rustige weloverwogen aanpak van de muziek ‘vertelde’ van der Ent het verhaal op zijn manier. Een verhaal dat boeide tot de laatste noot.

De intense muzikaliteit, gepaard aan virtuositeit heeft in 2015 geleid tot zijn CD met de 24 caprices van Paganini. Daarmee behoort hij tot de enige van de twee Nederlandse violisten ooit, die de complete 24 caprices heeft opgenomen. De CD heeft veel aandacht gekregen van radio en televisie met live optredens en interviews in o.a. Podium Witteman en diverse programma’s op radio 4, en kreeg zeer goede recensies in bladen als o.a. de N.R.C., het Dagblad van het Noorden, Klassieke Zaken (het vakblad van de platenzaken), Luister, het belangrijke internationale muziektijdschrift ‘International Record Review’ en vele anderen.

Samen met de bekende pianist René Rakier zal deze jonge en bijzondere violist werken van de Scandinavische componisten Byström, Hartmann, Berwald, en Grieg ten gehore brengen in een concert in kerstsfeer.

Zie ook: www.bobvanderent.com

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

Reacties zijn gesloten.