Duo Rosemont

  •  11 november 2018
     14:30 - 16:00

“Deur mijn verschalckte ooghen”

Het Duo Rosemont bestaat uit luitiste Elly van Munster en sopraan Hilde Van Ruymbeke. Ze vertolken 24 Nederlandse en Italiaanse liefdesliederen uit de 17e eeuw. De Nederlandse liederen zijn zogenaamde contrafacten, een bekend fenomeen in de 17e eeuw. Het zijn teksten van Hooft en Vondel, gezet op bekende melodieën uit die tijd. Daarnaast worden de liederen omlijst door luitsolo’s van de Nederlandse componist Nicolaes Vallet.
De luitiste en sopraan verstaan hun vak, ze brengen met hun kunst de luisteraar helemaal terug naar de tijd van de rederijkers. Luitiste Elly van Munster speelt op diverse authentieke snaarinstrumenten zoals de 10-korige Luit en de 14-korige arciliuto wat de klankvariatie zeer ten goede komt.
Musici van een uitzonderlijk niveau!

De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hilde is gespecialiseerd in muziek uit de vroege barok en 14e eeuwse muziek . Naast liederen met luit richt zij zich samen met Elly ook op vroeg-Romantisch repertoire, begeleid op gitaar.
De gitariste/luitiste Elly van Munster treedt behalve als solist regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Ook is zij verbonden aan Barokopera Amsterdam.

Info: ellyvanmunster@planet.nl

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

Reacties zijn gesloten.