Hanneke Rouw & Sofia Vasheruk – afgelast

  •  15 maart 2020
     14:30 - 16:00

Dit optreden is geannuleerd i.v.m. voorzorgsmaatregelen coronavirus.

Sonates voor cello en vleugel, Brahms en Rachmaninoff

Celliste Hanneke Rouw concerteert samen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk in de Spylder in Warns. Op haar fraaie Duitse Schönbach cello uit het begin van de 20e eeuw speelt zij twee cellosonates uit de romantiek, de sonate no. 2 van Brahms uit 1886 en de Sonate Opus 19 van Rachmaninoff uit 1901.

Met de keuze voor Brahms kan Rouws cello schitterend excelleren met de prachtige expressieve melodieën, vooral in het eerste deel. Het middendeel is een eerbetoon van Brahms aan Mozart en het slotdeel is een robuuste mix van thema’s ontleend aan de Kunst der Fuge van Bach. Deze sonate is het krachtige werk van de oudere man Brahms vol jeugdige passie en overgave.
Het mystieke aspect in het werk van Rachmaninoff is vooral merkbaar in zijn meest succesvolle werk, de Sonate opus 19 voor cello. Weliswaar horen we geen duidelijke citaten uit kerkliederen, maar de thema’s zijn zo opgebouwd dat deze doen denken aan wierook en kerkklokken die door de hartstochtelijkheid van de compositie de muzikale invloed die de Russisch orthodoxe kerk op Rachmaninoff duidelijk voelbaar maakt.

Voor meer informatie: management@hannekerouw.com

Concertaanvragen: hannekerouw@gmail.com

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

Reacties zijn gesloten.