Muziek: Van Basso naar Solo

  •  15 mei 2022
     14:30 - 16:30

In deze voorstelling nemen Saskia van der Wel en Vincent van Laar bezoekers mee op een reis door de ontwikkeling van het bas-strijkinstrument. Beide musici schetsen met stukken uit verschillende stijlperiodes en op verschillende lage strijkinstrumenten een klankbeeld van de reis die het bas-strijkinstrument tot in de barok heeft afgelegd.

Van der Wel en Van Laar beginnen hun reis in het Nabije Oosten. De Arabische rebab, in Europa rebec genoemd, kunnen we zien als de oervader van de strijkinstrumenten. De rebec werd in Frankrijk nog tot in de 17e eeuw gebruikt. Van daaruit ontwikkelden zich de armviolenfamilie en de beenviolen.

Vincent van Laar treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland als organist, klavecinist en continuospeler. Saskia van der Wel (basviool, viola da gamba en violoncello) specialiseerde zich als barok-celliste en speelde o.a. bij The Academy of the Begijnhof, het Freiburger Barockorchester en is vast verbonden aan het barokorkest Eik en Linde en Concerto d’ Amsterdam.

Meer informatie:
https://www.vincentvanlaar.nl/

 

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

Reacties zijn gesloten.