Muziek: Saskia van der Wel (cello) & Vincent van Laar (klavecimbel) geannuleerd

  • Muziek: Saskia van der Wel (cello) & Vincent van Laar (klavecimbel)
    18 april 2021
    14:30 - 16:30

Saskia van der Wel en Vincent van Laar brengen de voorstelling ‘Van Basso naar Solo’, een reis door de ontwikkeling van het bas-strijkinstrument.

Met stukken uit verschillende stijlperiodes en op verschillende lage strijkinstrumenten schetsen beide musici een klankbeeld van de weg die het bas-strijkinstrument tot in de barok heeft afgelegd.

Saskia van der Wel en Vincent van Laar beginnen deze reis in het Nabije Oosten. De Arabische rebab, met meestal drie snaren, kwam in de elfde eeuw naar Europa. Van daaruit ontwikkelden zich de Europese strijkinstrumenten, die in barokmuziek vooral gebruikt werden voor begeleiding. In de loop van de tijd gingen deze instrumenten, en met name de viola da gamba (beenviool), steeds meer een solo-rol vervullen.

Vincent van Laar treedt veelvuldig op als organist, klavecinist en continuospeler. Saskia van der Wel (basviool, viola da gamba en violoncello) specialiseerde zich als barok-celliste en speelde o.a. bij The Academy of the Begijnhof, het Freiburger Barockorchester en is vast verbonden aan het barokorkest Eik en Linde en Concerto d’ Amsterdam.

De prijs is inclusief koffie/thee vooraf en 1 andere consumptie 

Kaarten bestellen: I.v.m. de coronamaatregelen en een aangepaste zaalindeling is online reserveren via www.despylder.nl verplicht.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

Reacties zijn gesloten.