Warber Warns – Keunstrûte – 12 mei t/m zondag 25 juni

  •  12 mei 2023 - 25 juni 2023
     10:00 - 23:00

In mei en juni 2023 zal een kunstroute, Warber Warns, als een lint slingeren door het dorp. Kunstwerken zullen te zien zijn in de straten, op de erven van de bewoners en buiten het dorp. Bezoekers kunnen wandelend of fietsend of zelfs met de auto het lange lint bekijken en bewonderen. De werken gemaakt door kunstenaars en kunstenmakers uit Warns en omstreken hebben allemaal het jubileumthema Út en Thús – Thuis en Uit.

De opening van Warber Warns is op zaterdag 13 mei om 15:00 uur in De Spylder
Om 15:00 uur opening door de bekende journalist met wortels in Warns: Jaap Visser. Komt allen, met de fiets! Om 16:00 uur fietsen we gezamenlijk de Warber Warns Keunstrûte!

De werken bestaan uit beelden, schilderijen, grafiek, wol, aquarel en foto’s. De Spylder vormt het begin en het eind, of gewoon een tussenstop op de route langs huis en boerderij. In overleg met de inwoners, hebben de kunstwerken een plaats gekregen. Bij de locaties staan Warber Warns-bordjes en overal hangt de Warber Warns vlag uit. Let op! Alle werken zijn te zien vanaf de straat, je hoeft dus nergens aan te bellen!
Speciaal voor Warber Warns hebben we een uitgebreide routekaart ontworpen. Deze is voor € 3 te koop bij de volgende verkooppunten: VVV Stavoren, Laaksum, Doarpshûs De Treffe, Spylderbieb (links naast De Spylder), Restaurant De Greate Pier. Of download hier de routekaart.

Workshops en open huis in Warns op zaterdag 10 juni van 13:00-17:00
Tijdens de Keunstrûte Warber Warns is er open huis in De Spylder. Van 13:00 tot 17:00 staan de deuren van De Spylder op Buorren 23 open. In de foyer is de tentoonstelling van werk van de kunstenaars uit de Warber Warns. Daarnaast zijn er verschillende workshops in het dorp:

  • Workshop vilten met Bianca Vonk op ’t Noard 4 in de werkplaats.
  • Workshop energetisch tekenen met Hiske Rypma op ’t Noard 33 in de oude smederij.
    Ook worden er in de smederij meerdere kunstwerken tentoongesteld gemaakt door deelnemers uit de keunstrûte.

Reacties zijn gesloten.